söndag 15 mars 2009

No lakto ´n fish

Helgens mat har gått ganska mycket i fiskens och det laktosfrias tecken, vi har nämligen haft besök av en av mina laktosintoleranta fiskätande vego-vänner. Har provat två nya fiskrecept som var jätte goda och som skulle kunna bli ganska kalorirätt om man modifierar dem lite. I helgen har vi dock använt laktosfritt smör, grädde (10%) och lätt creme friache (12 % tror jag). Också till resumen av vad som slunkit ner i magen.

Lördag:
Delikatess yoghurt, två ägg och fyra ostskivor (10%) på två skivor rostad rasker, 1½ dl grapejuice, 1 omega-3. 1 foccacia med parmaskinka och soltorkadtomat, med sallad och en stor sojalatte på Waynes. Ett glas rött. Två choklad praliner. Saint Agur, Allerums XO ost, fikonmarmelad, havtornsmarmelad, miniknäcke från Olov Viktors, tapanade med tryffel och olivkex. Smörfräst färsksparris med Allerums XO ost och balsamico. Markul (förstekt sen kokt i grädde ocg creme fraich samt kryddor) med pressade potatis och sallad (gurka, soltorkad tomat, paprika, isbergssallad, 10% laktosfri fetaost) och två glas chablis.

Söndag:
2 dl lätt a-fil, 1 dl musli från Olof Viktor, 1½ dl grapejuice, 2 ägg, 2 skivor ost (10%), 1 rostad skiva rasker. Fiskgratäng (torsk, Knorrs franska kryddor, 50g smör, ½ dl grädde, färsksparris och kräftstjärtar), små potatis och sallad (isbergssallad, små plommontomater, gurka, paprika och morot med lite olja och balsamico). Capucciono och kladdkaka med grädde. Pizza och en Hell. 1 morot.

Träning:
Nej det är väl synd att säga men vi tog en timmes lång söndagspromenad i den härliga solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar