fredag 13 mars 2009

Lasagne

400 g nötfärs 5%
3 g olja
20 g vitlök
50 g lök
250 g krossade tomater
5 dl lättmjölk
10 g mjöl
10 g smör/olivolje blandning
6 lasagneplattor (fullkorns Zeta)
svartpeppar
paprikapulver
soja
kalvfond

Fräs vitlök och lök i oljan. Lägg i färsen och fräs den. Häll på tomaterna, fond, soja och kryddorna (vill man ha andra torra kryddor är det helt ok). Koka samman. Gör bechamelsåsen genom att smällta smöret, tillsätt mjölet och rör i mjölken, låt sedan tjockna lite under omrörning. Varva lasagneplattor, bechamelsås och färsröran. Avsluta med färs och häll över återstodden av bechamelen. Sätt in i ugnen i 20 min på 225 grader.

Total kcal: 1271
P: 456, K: 510, F: 305

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar