tisdag 24 februari 2009

Föllingefilé

Detta är ett annat gott recept som vi brukat äta (dock inte idag). Receptets mängder räcker för vars en portion till mig och F.

500 g fläskfilé
50 g lök
1 ml olja
3 dl lätt mjölk
soya
1 msk kalvfond
(salt) peppar
1½ msk idela mjöl (redes i vatten)
3 vitlöksklyftor (pressade)
10 g soltorkade tomater (avspolade och strimlade)
10 st syltlök

Bryn fläskfilé och lök i oljan. Tillsätt mjölk, soya, kalvfond, (salt) och peppar. Koka upp under omrörning och låt koka på svagvärme i 10 min. Rör ner mjälet. Tillsätt vitlök, tomater och syltlök.

Total kcal: 867
P: 468, K: 105, F: 294

Vi brukar ha pasta eller ris till. Det blir vanligen inte jätte mycket tillbehör (om man vill hålla kalorierna någorlunda låga). Vill man ha mer ris eller dylikt får man ta lite mindre av grytan. Annars kan man servera en morötter, majrova etc så blir det lite mer att tugga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar